Trauma’s van Nora on stage

Persoonlijke verhalen geboren op een Facebookpagina komen tot leven op het podium. Storytelling en muziek door de leden zelf, waarmee zij hun verhaal handjes en voetjes geven.

“Trauma’s van Nora” bestaat nu een aantal maanden, opgericht door Nora Akachar, en werd op social media een drukbezochte pagina waar leden persoonlijke verhalen konden delen die een life-event beschreven. Jeugdverhalen over (voornamelijk Marokkaanse) migratie naar Nederland, opgroeien met en tussen meerdere culturen, spiritualiteit, maar ook serieuzere thema’s zoals discriminatie, misbruik en echte trauma’s.

Creatieve leden brachten voor het eerst hun verhaal naar het publiek. Op basis hiervan en gezien de behoefte aan een stem die verder reikt dan social media, is via het platform een crew aan talenten samengesteld door Amal van Caem en Nora Akachar.

Onder begeleiding en regie van Khadija Assbai en Adnan Atik zijn de verhalen gebundeld en uitgewerkt tot een prachtig stuk vol verrassingen, geproduceerd door JIK Productions. Dat het gespeeld wordt door de betrokkenen zelf, maakt dat het spel meer dan echt is en zeer persoonlijk. De boodschap is duidelijk. Herkenning, ongemakkelijkheid, nostalgie, humor en trauma met een knipoog.

Credits

Regie & Concept Khadija Assbai & Adnan Atik
Zakelijk leiders Nora Akachar & Amal van Caem
Uitvoering & tekst Nora Akachar, Amal van Caem, Ayoub Kharkhach, Adnan Atik, Bouchra Aouriaghel, Aya Morena, Aladin Kharkhach, Ramona Soeteman & Raouia B.
Grafisch ontwerp Studio Anaton
Muziek Ayokemusic

Geproduceerd door JIK Productions.

Deze theaterproductie is mede mogelijk gemaakt door Stichting Zichtbaar ROSE stories.

www.traumasvannora.com